2021-02-03 09:54:10• hírek • Szatmár.ro, businessmagazine.ro

Egy romániai város is felkerült a legbiztonságosabb nagyvárosok listájára

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

A Numbeo adatbázis készített toplistát a világ legbiztonságosabb nagyvárosairól, alapul véve a lakosok biztonságát veszélyeztető incidensek számát.


Temészetesen az is kiderült a 431 települést érintő felmérésből, hogy hol a legkevésbé biztonságos az élet. Ez a város pedig Venezuela fővárosa, Caracas, tehát senkinek nem ajánljuk, hogy akárcsak átutazóban érintsék ezt a nagyvárost.
 

A legbiztonságosabb városba viszont mindenkinek ajánljuk a látogatást, különösen, hogy a koronavírus-járvány előtt is sokat választották ezt az úticélt. Abu Dhabiról van szó, az Egyesült Arab Emirátusokban található metropolisz 88,46 pontot kapott a 100-ból a biztonságossági toplistán. Ezt követi a Quatari Doha 87,96 ponttal, majd a Taiwan-i Tajpej 86,55 ponttal. A kanadai Quebec a negyedik helyen áll, majd következik Zürich (Svájc), Sharjan (Egyesült Arab Emirátusok), Dubaj (Egyesült Arab Emirátusok), Eskisehir (Törökország) és München (Németország).
 

A 19. helyen pedig ott van egy romániai nagyváros is: Kolozsvár, 79 ponttal, amelyet a hollandiai Gröningen előz meg és az ománi Muscat követ.         

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: